Frankrijk - Moliets Plage

surfvibes  - verblijf in glampingGlamping surfvibes

Surfvibes

Droom jij van de zon op je gezicht en de wind door je haren terwijl je op een surfplank over de golven raast? Dan is deze vakantie ongetwijfeld wat jij zoekt! Met 'Surfvibes' leer jij de kneepjes van het golfsurfen kennen zodat je deze water/beachsport aan het einde van de week helemaal onder de knie hebt! Bij een surfvakantie hoort natuurlijk de echte en superchille surf-sfeer, en die sfeer trekken we helemaal door naar ons verblijf: camping Les Cigales. Niet zomaar een camping, maar eentje waar we aan GLAMPING doen. Prachtig ingerichte tenten die voorzien zijn van alle comfort (geen veldbedjes, maar zalige bedden met zalige matrassen)! Ideaal om na een dag op in het water te chillen bij de ondergaande zon!

Highlights van je reis

 • Deluxe surfcamp met internationaal karakter & surfvibe,  in één van de populairste surfspots van Frankrijk
 • Glamping: verblijf in volledig ingerichte tipi's
 • Golfsurfinitiatie 4 uur
 • Gebruik surfmateriaal & longboards,...
 • Faciliteiten: surfbar, shill area's, outdoor cinema area, hangmatten, pingpong, ...  
 • Toffe avondactiviteiten zoals live-optredens, movie night, nachtspel, ...
 • Ook tijd om je te nestelen op het strand, om heerlijk te chillen.

Glamping Les Cigales***

Ons verblijf

Bij een surfvakantie hoort natuurlijk de échte en superchille surfvibe, en die sfeer trekken we helemaal door naar ons verblijf: geen gewone camping, maar surf-glamping. Een heus surfdorp voorzien van een eetgedeelte, een skate ramp, een outdoor cinema, een tiki-bar en meerde chill-out zones met hangmatten en ligstoelen. Kan jij niet stil blijven zitten? Kies dan voor een wedstrijdje tafeltennis of een ritje met je longboard.  

Ons tentenkamp

Tijdens je surfkampvakantie in Moliets, logeer je in mooie en nieuwe tipitenten. Deze hoef je slechts met maximum 2 anderen te delen, zo heb je steeds voldoende ruimte. Alle tipi’s zijn voorzien van een matras, die gegarandeerd zorgt voor een goede nachtrust na een schitterende dag surfen. Het enige dat je hoeft mee te nemen, is een kussen, een slaapzak of beddengoed en een glimlach! Elke deluxe-tent is bovendien voorzien van een bedframe, verlichting en electriciteit, zodat je je telefoon ten allen tijde kan opladen!  

Maaltijden

We verblijven in vol-pension. Het kookteam zorgt 's morgens voor een lekker Frans ontbijtbuffet (7x). Je mag ook een lunchpakket maken voor 's middags. 's Avonds is er 5x avondmaal voorzien op onze campingplaats. Dit is een dinerbuffet met voldoende keuze. Er wordt ook rekening gehouden met vegetariërs/veganisten. 2 avonden mag je iets gaan eten in het dorp. Keuze genoeg: pizzaria's, hamburgerrestaurants, Aziatisch, ...

Hoe ziet onze dag eruit in Moliets?

Opstaan & ontbijt

Vergeet je wekker niet te zetten, want we ontbijten elke ochtend met onze groep samen. Het uur kan wel variëren, want dit is afhankelijk van de uitstap/activiteit die die dag op het programma staat.    

Dagprogramma

In Moliets draait jouw dag uiteraard vooral rond surfen. We hebben bijna dagelijks surflessen, maar we voorzien ook voldoende tijd om het surfen écht onder de knie te krijgen: practice-surftime. Surfen vraagt namelijk wel héél wat oefening of je moet natuurlijk een natuurtalent zijn. We zijn dus héél vaak op het strand om de golven te trotseren. En ja mama's/papa's, dit is altijd onder toezicht van de monitoren/surfleraars en de lifeguards.     Soms ben je ook vrij: 2 of 3 (halve) dagen om samen met je vrienden te chillen, je op een strandhanddoek te leggen, het water in te duiken, om te shoppen … of om een van onze extra uitstappen (zie programma - opties) te doen! Vanzelfsprekend blijven we tijdens vrije momenten in de badplaats en worden er afspraken gemaakt rond wat wel/niet kan of mag.    

Avondprogramma

Na een verfrissende douche en wat tijd voor onszelf eten we samen op onze campingplaats (uitgezonderd 2 avonden). Onze monitoren & de surfcrew zorgen vervolgens voor een gevarieerd animatieprogramma. Als bonus gaan we erna nog iets drinken op een gezellig terrasje in het dorp of aan onze surfbar, maar... bonussen moet je natuurlijk verdienen! Tijdens je vakantie worden er ook 2 speciale funavonden gepland, maar wat we dan doen houden we nog even voor onszelf! Je kan ook kiezen voor 2 feestavonden (mits opleg), maar opgelet: deze gaan door op de dezelfde avonden als de funavonden. Je zal dus moeten kiezen tussen fun of feest.  

Transport

Naar Frankrijk reizen we met de bus. Vanzelfsprekend zijn er steeds monitoren mee, die de jongeren begeleiden op de bus. Sommige monitoren blijven gedurende een langere periode ter plaatse. Die zie je dan als je toekomt!  

Reis met autocar

We rijden al 30 jaar met Bus & co en het mooie autocarpark van Kupers is er 5 jaar geleden bijgekomen. Beide autocarfirma's staan voor VEILIGHEID, DEGELIJKHEID en CORRECTHEID. Sommige van onze reizigers kennen onze chauffeurs Frans, Fons, Dick, Jan, Erika, Dirk, ... al vele jaren!  

Vertrek / aankomst autocar

 • Vertrek reis: op vrijdagavond
 • Aankomst België: zondagochtend

Op- & afstapplaatsen autocars

Onze jongeren komen uit heel Vlaanderen, zodat wij verschillende op- en afstapplaatsen aanbieden. Onze reizigers worden met verschillende 'ophaalbussen' opgehaald, zodat het 'rondrijden' binnen België tot een minimum beperkt wordt. Uitzonderlijk gebeurt het dat een bepaalde opstapplaats niet kan aangeboden worden, als er te weinig geïnteresseerden zijn. Is dit het geval, dan word je uiteraard tijdig op de hoogte gebracht.

Opstapplaatsen

Antwerpen-Kontich  (Download routebeschrijving)
€ 0
Gent-Gentbrugge  (Download routebeschrijving)
€ 15
Leuven-Bodart  (Download routebeschrijving)
€ 15
€ 15

Goed om weten

De begeleiding

Onze Young Spirit-vakanties zijn volledig begeleide jeugdvakanties. Alle activiteiten gebeuren in groep, met overdag een goed gevuld programma en 's avonds, ter afsluiting, nog een leuke avondactiviteit. Je krijgt ook af en toe een (halve) vrij die je dan zelf kan invullen: gebruik maken van de faciliteiten van ons camp, er gewoon chillen of aan je kleurtje werken op het strand.  

Onze monitoren

Al onze monitoren zijn vrijwilligers, die zich in hun vrije tijd willen engageren om onze reizigers een onvergetelijke vakantie te bezorgen.  Zij worden allemaal gescreend en moeten al voldoende ervaring hebben in de jeugdwerking om aan de slag te mogen bij Jongerentravel.  Het merendeel van onze monitoren zijn leerkrachten.  De minimumleeftijd is 19 jaar, maar de gemiddelde leeftijd 21/22 jaar.  Elk team van monitoren staat onder leiding van een hoofdmonitor/kampleider, die door zijn/haar opgebouwde ervaring de leiding heeft over het team. De golfsurflessen worden steeds gegeven door gebrevetteerde instructeurs.  

Alleen of samen op vakantie?

 • Je kan perfect alleen inschrijven! Uiteraard is het moment van vertrek even moeilijk, omdat je nog niemand kent, maar onze monitoren zorgen ervoor dat je snel na het vertrek, tijdens de busreis al nieuwe vrienden maakt. We zetten alle jongeren die alleen reizen samen, zodat je bij aankomst op bestemming al vergeten bent dat je alleen vertrokken bent!
 • Met vrienden samen op vakantie. Wil je samen in de tent slapen, boek dan samen je reis (via 1 boeking) en dan lig je altijd samen.
 • Meisjes en jongens mogen enkel samen in de tent liggen met toestemming ouders.

Opties

Opties en extra's kan je per persoon kiezen.

opties

Eigen surfboard meenemen met bus

€ 25

Kan je niet wachten om je eigen surfboard te testen op de golven van Moliets? Geen probleem! Voor de meerprijs van 25 euro maken de buschauffeurs een plaatsje voor jouw board. Opgelet: maximale lengte van 2,5 meter!

verzekeringen

All-in verzekering (annulering en reisbijstand)

€ 29

Via Protections Travel Insurance.  Annulatieverzekering + reisbijstandsverzekering

Annuleringsverzekering

€ 24

Via Protections Travel Insurance.  Deze verzekering dekt, mits geldige reden, de terugbetaling van de verschuldigde annulatiekosten, met uitsluiting van de dossierkosten. De voorwaarden vind je terug in de voorwaarden van Protections Travel Insurance, ook te bekijken en af te drukken via onze website. Uiteraard heeft elke boeker vrije keuze van verzekeringsmaatschappij. Wij behandelen voor jou de volledige claim en je moet enkel het schadeformulier invullen en opsturen naar Protections.

Reisbijstandsverzekering

€ 24

Via Protections Travel Insurance. Deze verzekering dekt o.a. medische kosten, kosten transport/repatriëring,… . De voorwaarden vind je terug in de voorwaarden van Protections Travel Insurance, ook te bekijken en af te drukken via onze website. Uiteraard heeft elke boeker vrije keuze van verzekeringsmaatschappij. Wij behandelen voor jou de volledige claim en je moet enkel het schadeformulier invullen en opsturen naar Protections.

Ik wens geen verzekering te reserveren.

Bent u met uw gezin reeds voldoende verzekerd, zowel voor bijstand als indien u de reis moet annuleren, dan hoeft u uiteraard geen bijkomende verzekering te onderschrijven.

Info Moliets Plage

Moliets Plage, gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, is misschien wel dé populairste golfspot van Europa. Dat is niet zo gek, want het dorp combineert fantastische golfen met een heerlijke surfvibe! Elke dag kan je ontspannen wakker worden, voeten buiten steken in het zand, genieten van een zacht briesje, het geluid van de golfen en dan laat die nieuwe dag maar starten! Een dag eindigen doen we ook altijd in schoonheid: music, fun & party's. De ingrediënten van Moliets Plage zijn dan ook: Surf, Music & Chill

Moliets by night

Moliets Plage is één van de bekendste surflocaties van Frankrijk. Het zal je dan ook niet verbazen dat het een gezellige drukte is 's avonds in het dorp. Jongeren uit heel Europa komen samen om in één van de barretjes een goed feestje te bouwen. Maar eigenlijk moet je niet zover lopen, want op onze camping hebben we ook onze surfbar en zijn er geregeld optredens van live-bands. Aan jou de keuze!

Data & prijzen

Inbegrepen

 • autocarreis heen/terug (vrijdag - zondag)
 • verblijf 7 nachten op camping Les Cigales*** op basis van vol-pension
 • Glamping, volledig ingerichte tipi's voor max. 3 pers.
 • Surflessen (5 uur) & activiteiten van 'Surfvibes'
 • gecertificeerde surfinstructeurs
 • volledige begeleiding door JT-monitorenteam
 • Goody bag

Niet inbegrepen

opties | maaltijden tijdens busreis | 2 avondmalen | lidgeld | zakgeld |  ...  

Prijsinfo

De prijzen van onze reizen zijn variabel en kunnen dus steeds wijzigen. Bij ons vind je geen lastminutes, wij belonen namelijk de vroege boekers met onze gekende vroegboekkortingen, zodat wij de tijd hebben om onze reizen onvergetelijk te maken! Opgelet, alle kortingen zijn al verrekend in onze prijzen.
naar prijzentabel

prijzen & periodes

Spijtig genoeg zijn de vakanties naar surfvibes in verblijf glamping uitverkocht voor deze zomer

Vakantiezoeker

Waarom kiezen voor Young Spirit 15 - 17

TOP