Frankrijk - Gastes (Landes)

Summer Experience Mix  - verblijf op camping Jeugd 2000Camping Summer Experience Mix

Summer Experiencie Mix in de Landes

Geniet van een heerlijke reis aan het prachtige meer van Biscarrosse! Onze camping is dé perfecte uitvalsbasis voor een vakantie vol sun, fun en sports! Een heerlijk groot strand aan het meer, de zon op je lijf, voeten in het water, één hele boel watersporten en een flinke portie plezier! Deze vakantie bevat een heel gamma aan watersportactiviteiten, maar ook mountainbike, adventureparcours en een chill & shopday in hét bekendste surfdorp van Frankrijk: Mimizan Plage!   Dit kamp wordt georganiseerd in samenwerking met Jeugd 2000, bij vele ouders ook nog gekend als één van toonaangevende jongerenorganisaties in Vlaanderen!

Highlights van deze reis

 • Veel watersporten om van te proeven: windsurfen kajak, zeilen, sup,...
 • Waterpark met inflatables
 • Uitdagend adventureparcours in het woud
 • Beach & shop/chillday in het bekende surfdorp Mimizan Plage.
 • Mountainbike
 • Waterspeed, op een banaan of ufo achter een speedboat #funtime
 • Verblijf op geweldige camping, aan het meer
 • Ook tijd om je te nestelen aan het meer, om heerlijk te chillen, selfie-time, maar ook om je skills in windsurfen/zeilen te verbeteren.  Aan jou de keuze!

camping Les Prés Verts***

Ons verblijf

Camping Les Prés Verts, aan het grote meer van Parentis.  Een érg mooie en verzorgde camping die voorzien is van alle comfort: moderne sanitaire blokken, zwembad, jacuzzi, trampoline, ...  De camping is bovendien onmiddellijk aan het strand en het meer gelegen.

Ons tentenkamp

We verblijven in ons eigen dorp op de camping, met: slaapcorner, waar al onze slaaptenten samen staan, chill-out zone & hang-out zone, met gezelschapspelen, voetbaltafel, tafeltennis, zitzakken, grote trampoline, ... en eat-out zone:  de keuken met eetplaats waar we onze maaltijden nemen.  Op het terrein kan je ook tennissen en voetballen. Alle tenten zijn bungalowtenten voor 5 tot 6 personen. De indeling van de tenten (meisjes en jongens uiteraard gescheiden) doen we pas bij aankomst, als we elkaar wat kennen!

Maaltijden

We verblijven in vol-pension. Ons kookteam zorgt voor heerlijke Belgische maaltijden met een beetje Franse pit.  Ook staat er dagelijks een vieruurtje voor ons klaar en water (met en zonder extra smaakje) staat heel de dag binnen handbereik. Het kookteam kan ook rekening houden met kinderen met allergieën.  Gelieve dit op voorhand te melden aub.

Hoe ziet onze dag eruit?

Opstaan & ontbijt

Geen zorgen dat je je verslaapt of vergeet je wekker te zetten, want elke ochtend word je met een grote glimlach door onze monitoren gewekt! Geen ochtendhumeur, want er staat voor ons een lekker ontbijt te wachten, zodat we met een stevig ontbijt onze dag kunnen starten!  

dagprogramma

In Gastes & omgeving valt er héél veel te beleven en voor onze Young Spirit-vakanties naar Frankrijk stelden we dé 2 leukste reizen samen!   Elke voor- en namiddag staat er steeds een watersport, een activiteit of een onvergetelijke uitstap op het programma, dit naargelang de gekozen reis. Maar uiteraard maken we ook wel eens tijd vrij om ons gewoon zalig te nestelen op onze strandhanddoek aan het water of lekker chillen op de camping. We eten 's middags op onze campingplaats, maar zijn we op uitstap, dan hebben we ons lunchpakket bij. Na ons middagmaal vermijden we wel even de zon, maar dan hebben we wat 'chill-tijd'.  We blijven op de camping  om wat te chillen, te lezen, te pingpongen, een gezelschapspel te spelen, ....  Rond 14.00u vliegen we er terug in met ons namiddagprogramma!  

Avondprogramma

Na een verfrissende douche en wat tijd voor onszelf eten we samen op de campingplaats.  Onze Belgische kookploeg heeft weer lekker gekookt voor ons! wedden? Onze monitoren zorgen vervolgens voor een gevarieerd animatieprogramma & 2 speciale feestavonden, maar wat die inhouden, verklappen we nog niet!!   Rekening houdende met de leeftijd kruipen we onze tent en slaapzak in.  

Transport

Naar Frankrijk reizen we met de bus.  Vanzelfsprekend zijn er steeds monitoren mee, die de jongeren begeleiden op de bus. Sommige monitoren blijven langere periode ter plaatse die zie je dan als je aankomt!

Reis met autocar

We rijden al 30 jaar met Bus & co en het mooie autocarpark van Kupers is er 5 jaar geleden bijgekomen.  Beide autocarfirma's staan voor VEILIGHEID, DEGELIJKHEID en CORRECTHEID.  Sommige van onze reizigers kennen onze chauffeurs Frans, Fons, Dick, Jan, Erika, Dirk, ... al vele jaren!

Vertrek / aankomst autocar

 • Vertrek reis: op zondagavond
 • Aankomst België: dinsdagochtend

Op- & afstapplaatsen autocars

Onze jongeren komen uit heel Vlaanderen, zodat wij verschillende op- en afstapplaatsen aanbieden. Onze reizigers worden met verschillende 'ophaalbussen' opgehaald, zodat het 'rondrijden' binnen België tot een minimum beperkt wordt  Uitzonderlijk gebeurt het dat een bepaalde opstapplaats niet kan aangeboden worden, als er te weinig geïnteresseerden zijn.  Is dit het geval, dan wordt u hiervan uiteraard tijdig op de hoogte gebracht.  

Opstapplaatsen

Antwerpen-Kontich  (Download routebeschrijving)
€ 0
Gent-Gentbrugge  (Download routebeschrijving)
€ 15

Goed om weten

De begeleiding

Onze Young Spirit-vakanties zijn volledig begeleide jeugdvakanties. Alle activiteiten gebeuren in groep, met overdag een goed gevuld programma en 's avonds, ter afsluiting, nog een leuke avondactiviteit. Je krijgt ook af en toe een paar uurtjes vrij die je dan zelf kan invullen: gebruik maken van het watersportmateriaal of je gewoon nestelen aan het water.  

Onze monitoren

Al onze monitoren zijn vrijwilligers, die zich in hun vrije tijd willen engageren om onze reizigers een onvergetelijke vakantie te bezorgen.  Zij worden allemaal gescreend en moeten al voldoende ervaring hebben in de jeugdwerking om aan de slag te mogen bij Jongerentravel.  Het merendeel van onze monitoren zijn leerkrachten.  De minimumleeftijd is 19 jaar, maar de gemiddelde leeftijd 21/22 jaar.  Elk team van monitoren staat onder leiding van een hoofdmonitor/kampleider, die door zijn/haar opgebouwde ervaring de leiding heeft over het team. De activiteiten (watersport / adventure) worden steeds begeleid door gebrevetteerde instructeurs.  

Alleen of samen op vakantie?

 • Je kan perfect met ons alleen op reis! Uiteraard is het moment van vertrek even moeilijk, omdat je nog niemand kent, maar onze monitoren zorgen ervoor dat je snel na het vertrek, tijdens de busreis al nieuwe vrienden maakt. We zetten alle jongeren die alleen reizen samen, zodat je bij aankomst op bestemming al vergeten bent dat je alleen vertrokken bent!
 • Met vrienden samen op vakantie. Wil je samen in de tent slapen, boek dan samen je reis (met 1 boeking) en dan lig je altijd samen.
 • Meisjes en jongens mogen enkel samen in de tent liggen, met toestemming ouders

Opties

Opties en extra's kan je per persoon kiezen.

verzekeringen

All-in verzekering (annulering en reisbijstand)

€ 29

Via Protections Travel Insurance.  Annulatieverzekering + reisbijstandsverzekering

Annuleringsverzekering

€ 24

Via Protections Travel Insurance.  Deze verzekering dekt, mits geldige reden, de terugbetaling van de verschuldigde annulatiekosten, met uitsluiting van de dossierkosten. De voorwaarden vind je terug in de voorwaarden van Protections Travel Insurance, ook te bekijken en af te drukken via onze website. Uiteraard heeft elke boeker vrije keuze van verzekeringsmaatschappij. Wij behandelen voor jou de volledige claim en je moet enkel het schadeformulier invullen en opsturen naar Protections.

Reisbijstandsverzekering

€ 24

Via Protections Travel Insurance. Deze verzekering dekt o.a. medische kosten, kosten transport/repatriëring,… . De voorwaarden vind je terug in de voorwaarden van Protections Travel Insurance, ook te bekijken en af te drukken via onze website. Uiteraard heeft elke boeker vrije keuze van verzekeringsmaatschappij. Wij behandelen voor jou de volledige claim en je moet enkel het schadeformulier invullen en opsturen naar Protections.

Ik wens geen verzekering te reserveren.

Bent u met uw gezin reeds voldoende verzekerd, zowel voor bijstand als indien u de reis moet annuleren, dan hoeft u uiteraard geen bijkomende verzekering te onderschrijven.

Info Gastes

Geniet van een heerlijke reis aan het prachtige meer van Biscarrosse! Onze camping is dé perfecte uitvalsbasis voor een vakantie vol sun, fun en sports! Een heerlijk groot strand, de zon op lichaam, voeten in het water, een flinke portie plezier en af en toe een leuk feestje!   Het dorpje Gastes, waar onze tenten zijn opgeslagen, ligt in de Landes, onderdeel van de regio Aquitaine. Dit departement van ongeveer 9360 vierkante kilometers bestaat voor een groot deel uit aangeplant dennenbos en natuurlijk uit de prachtige kuststreek langs de Atlantische Oceaan. In de zomer kan het er lekker warm worden maar de zeewind zorgt er toch voor dat het er aangenaam toeven is.

Data & prijzen

Inbegrepen

 • autocarreis heen/terug (zondag - dinsdag)
 • verblijf 7 nachten in camping Les Prés Verts*** op basis van vol-pension
 • Alle activiteiten & uitstappen van 'Summer Experience Mix'
 • gediplomeerde instructeurs voor de watersporten
 • volledige begeleiding door JT-monitorenteam

Niet inbegrepen

verzekering | maaltijden tijdens busreis | lidgeld | zakgeld |  ...  

Prijsinfo

De prijzen van onze reizen zijn variabel en kunnen dus steeds wijzigen. Bij ons vind je geen lastminutes, wij belonen namelijk de vroege boekers met onze gekende vroegboekkortingen, zodat wij de tijd hebben om onze reizen onvergetelijk te maken! Opgelet, alle kortingen zijn al verrekend in onze prijzen.
naar prijzentabel

prijzen & periodes

Spijtig genoeg zijn de vakanties naar Summer Experience Mix in verblijf camping Jeugd 2000 uitverkocht voor deze zomer

Vakantiezoeker

Waarom kiezen voor Young Spirit 15 - 17

TOP