Young Spirit 15-17 jaar
Home Info doelgroepen

Globers
Young Spirit
Free Spirit Limited
Free Spirit
JT Next

Young Spirit 15 - 17 jaar

Naar reisaanbod
Winter 18-19Zomer 2019
Wat is dat?

Wat is dat?

Te oud voor de speeltuin maar te jong voor het nachtleven... op je eentje. Vis noch vlees, kop noch staart, kruis noch munt, … Bij Jongerentravel val jij niet uit de boot, maar kan je nu al een stapje in de wereld zetten, zonder aan je lot overgelaten te worden. Op vakantie met Young Spirit! 

Voor wie? Voor wie?

Voor wie?

Young Spirit is voor jongeren van 15 tot 17 jaar. Let op: 15 jaar is de effectieve minimumleeftijd, niet het jaar waarin je 15 wordt. 

Enige uitzondering: reis je met een groepje van minstens 3 personen, waarvan 2 al 15 jaar zijn, dan mag er een 3de mee die nog 14 jaar is maar ook van geboortejaar 2004.  De meerderheid van je groepje moet dus steeds minstens 15 jaar zijn op de dag van vertrek, de 14 jarige moeten dus ook steeds van geboortejaar 2004 zijn.
Waarom Young Spirit?

Waarom Young Spirit?

Een Young Spirit-vakantie is een volledig begeleide vakantie: vanaf het moment van vertrek, tot de bus of het vliegtuig weer aankomt, met elke dag wel een leuke activiteit en/of excursie! 2 of 3 (halve) dagen ben je vrij om bv. naar het strand te gaan, het dorpje in, te chillen aan het zwembad, .... Maar vrijheid moet je wel verdienen, want tenslotte is vrijheid = verantwoordelijkheid. Hiervoor maken we met de groep een aantal regels en afspraken, Welke afspraken? Echt niets wereldschokkends hoor!  o.a. verplichte aanwezigheid op maaltijden, nooit alleen ergens naartoe gaan (maar in groepjes), op tijd komen, alcohol & roken (enkel vanaf 16 jaar & beperkt!), respect voor elkaar, voor personeel en voor de monitoren, … Gewoon een aantal afspraken omtrent veiligheid en een goede groepssfeer! 

Voor je ouders: met Jongerentravel kiest u als ouder voor meer dan 30 jaar ervaring in het organiseren van volledig begeleide jeugdvakanties. Bestemmingen worden zorgvuldig uitgekozen en alle vakanties worden volledig zelf in elkaar gestoken. 
 
Al onze vakanties worden begeleid door een eigen monitorenteam. Deze monitoren hebben een specifieke Jongerentravel-opleiding gevolgd en zijn ook in het dagelijks leven vaak met jongeren bezig (meestal als leerkracht, maar ook in de jeugdbeweging, in de sportclub, …).
Jouw dag

Jouw dag

Opstaan & ontbijt: vergeet je wekker niet te zetten, want we ontbijten elke ochtend met onze groep samen. Het uur kan wel variëren, want dit is afhankelijk van de uitstap/activiteit die die dag op het programma staat.  

Dagprogramma: onze Young Spirit-vakanties bevatten al heel wat activiteiten en uitstappen! Veel voor- en namiddagen staat er dus wel een activiteit of uitstap op het programma, dit naargelang de gekozen reis (zie overzicht dag/avondprogramma per vakantie).  Soms ben je ook al eens vrij, 2 of 3 (halve) dagen, om samen met je vrienden te chillen, je op een strandhanddoek te leggen, het water in te duiken, om te shoppen … of om een van onze extra uitstappen (zie programma - opties) te doen! Vanzelfsprekend blijven we tijdens vrije momenten in de badplaats en worden er afspraken gemaakt rond wat wel/niet kan of mag. 
  
Avondprogramma: na een verfrissende douche en wat tijd voor onszelf eten we samen met de groep. Onze monitoren zorgen vervolgens voor een gevarieerd animatieprogramma. Als bonus gaan we na de activiteit nog iets drinken op een gezellig terrasje, maar... bonussen moet je natuurlijk verdienen! Uiteraard staat er tijdens de reis ook altijd een JT-feestje op de planning!  
Extraaatjes

Extraaatjes

Heb je aan het reisprogramma niet genoeg? Dan kan je vaak ook nog een extra excursie/uitstap en/of feestjes bijboeken. Een dag naar het waterpretpark, een uitstap naar Barcelona, Venetië, feestpakket,  …  Deze opties zijn volledig vrijblijvend en hoeven dus helemaal niet!  

Uitgaan

Uitgaan

We horen je al denken: “En gaan we dan ook eens een keertje op stap?”. Ja, dat doen we zeker! Maar wel steeds in groep en samen met de monitoren, volgens het principe ‘samen uit, samen thuis’.  In jouw reis zit namelijk al de onvergetelijke Jongerentravel-party inbegrepen.  Mag je meer uitgaan van je ouders?  Dan kan je bij heel wat reizen kiezen voor het feestpakket (2 extra feestjes).

TOP